WBE plaatst eendenkorven

WBE plaatst ook dit jaar weer 60 eendenkorven

In de omgeving van Langedijke, Elsloo en Makkinga zijn er de afgelopen weken weer 60 eendenkorven geplaatst door Wildbeheereenheid (WBE) Midden-Ooststellingwerf en vrijwilligers. Van dit aantal zijn er 10 geplaatst bij de Stobbepoel in Elsloo.

De eendenkorven, gaasrollen gevuld met hooi, worden handmatig gemaakt door de wildbeheerders. De wildbeheerders zijn bij wet verplicht te zorgen voor wildsoorten in het veld. Deze eendenkorven of hooigaasrollen beschermen de eend en de eieren tijdens de broedperiode tegen bijvoorbeeld roofdieren. Het nestsucces wordt al een aantal jaren gemonitord.

WBE is één van de partners van het platform Biodivers Cultuurland Ooststellingwerf. Mede hierdoor worden er in de nabijheid van enkele eendenkorven informatieborden geplaatst. Biodivers Cultuurland Ooststellingwerf stimuleert de samenwerking en uitwisseling van kennis en kunde tussen verschillende gebiedspartijen. Andere activiteiten van de WBE zijn het inzaaien van akkerranden met bloemenmengsels en het tellen van wildsoorten.